22 Şubat 2009 Pazar

Bir cozum onerisi



---------- Yönlendirilmiş ileti ----------
Kimden: tülay akhan <...>
Tarih: 21 Şubat 2009 Cumartesi 17:55
Konu: FW: Demirel'in anlattığı fıkra
Kime:



 



Gunaydin,
Yengem bir ileti gondermis,daha once sizle paylastigim ama Turkiyede yasiyorsan hergun bu kadi hikayesine ornek bir suru konu bulup,hergun bu iletiyi birbirimize atmak itiyaci duyariz. 
Bu kadi hukukunu ozleyen kesim,halihazir laik sistemde mevcut hukuku dahi yeterli gormeyen,demokratik bulmayan kesim birarada yasiyor.
Laik Cumhuriyete gecildi,
O sirada vatanseverler arasinda 2 gorus vardi,
Vatani kurtarmak ortak gorustu,taraflarin ayrildiklari husus,mevcut duzeni devam ettirmekle,mevcudu yikip ayri bir sistem Cumhuriyeti kurmak.
Bu iki fikirden Ataturkun savundugu gorus bir sekilde galip oldu eskisini yikip yeni cumhuriyet kuruldu.
Ben hep soyler yazarim,asirlar boyunca biat kulturune dayali din ve beyler,kaanlar,sultanlar yani tek adam hakimiyeti altinda yasamis bir milleti alisik olmadigi cok farkli huviyetle yasamasini temin etmek her babayigidin yiyecegi halt degil diye.
Ataturk bunu,olumsuz sartlar altinda emsalsiz bir hizla gerceklestirdigi icin Ataturk olmus,dost olsun dusman olsun tum dunyanin takdiri kazanmastir.
Ataturkte biliyordu ki bu degisimi bir toplum hemen 10-20 senede hazmetmez.
Olunceye kadar bu tedirginlik onda vardi,bunuda ikide bir milletine bu hazmi kolaylastirmak icin telkin agirlikli soylemlerinde goruruz.
Zaman zaman tedirginlik o safhaya variyorduki,ben hakkin rahmetine erken kavusursam,milletimin her ferdime verdigim egemenlik arabasini daha kullanma melekesini edinmemis acemi milleti indirirler tekrar alisik oldugu at arabasina bindirirler diye;
Eger bu arabadan in otekine bin derlerse veya diyeceklerini hissedersen,bu millete; binbir guclukle kurdugu ordunun subayi,jandarma,polisi dinlemeyeceksin,isyan edeceksin dermi,
Bu milletin toplum olarak bu gecis,degisim icin temellerinin sonradan ustune cikilacak katlari tasiyacak kadar mukavemete ulasmadigini biliyor,goruyordu.
Bu yuzden onca soylemde bulundu ve kendisinden sonra misyonu devam ettirmesi icin en uygun gordugu Inonu'ye de onca musamaayi ve tahammulu o sebeple gosterdi diye dusunuyorum.ama bir ona guvenmekle olmayacagini bildigi icin emaneti bir tek genclere birakti.
Bir ton silah arkadasi vardi,hic birisine Cumhuriyeti koruyun diye bir sozunu duyan varmi?
Tabii inonu'de onu adam yerine koymadigi icin ona gicik tabii,oldugu andan itibaren,onun her turlu izini silmek icin vargucuyle calisti.
Simdiki yoneticilerin vaziyetini anlamak icin inonuden alip bugunlere getirmezsen icinden cikamaz,bu millete dusman olusun,ne adi milletimiz var diye,bu milletin tarih boyunca ve son kerte kurtulus savasinida bu ayni milletin verdigini unutarak.
 
Bu millet bir bas,bir dogru otarite hala ister ve istiyor,bunu iyice belleyin!!! 
1923 degisiminin temelleri iyice catilmadigindan,yeterli sure gecmediginden,bu gune kadar gecis icin hazim doneminde bu misyonu tasiyacak kaabiliyette,ve niyette milli yoneticiler gelmedi.
Bu gibi yonetimler bu degisimi hazmettirmek soyle dursun,milleti kabiz ettiler,kabiz vakasi klinik bir hal alinca,guya Cumhuriyetin bekcileri mudahele edip lavman yaptilar,bu seferde amel oldu millet.
Bu gunlere geldik.
Ne var lan halimizde diyenler %47,
Dermisim inanmayin saka yaptim.
Sorun o %47'de degil aslinda,
Sorun %47'yi olusturan digerlerinde.
Bu gune kadar gorev alan,hukumet olan,partiler,basta liderleri olmak uzere buyugunden kucugune parti yoneticisi olmus kesim.
Turkiyede sistemi yurutmekle,gelistirmekle yukumlu parilerdeki sakatligi ben size soyleyeyim.
Bu partilerden hic ama hicbiri Ataturkun ornek diye kurdugu parti basta olmak uzere Cumhuriyetin ilkelerine hicbir zaman uymadigi gibi 1923 oncesine ozlemi psikolojik olarak milletin bilincaltinda hep diri Tuttu!!!
Tek Adam olma sevdasi ve uygulamalari!!!
Guya en demokrat taninan Ecevit bile tek adamdi,bu yeterli olmadi Rahsan cikti,oda tek olma heveslisi.
Tum liderlerin Alayi boyle olsun,tabii 1923 oncesini unutmaz bu millet,
Sen lider olarak hergun ruyanda padisahlik et,kaktigin zamanda partinde sana GIK diyene kabasina tekmeyi vur kapinin onune at,sonra bu millet kasimpasa kabadayisina neden oy veriyor diye,bide millete suc bularak,komure,2 kilo mercimege oyunu satan serefsiz millet diye hakaret et,
Milleti lider olarak,kendi aralarinda birbirine demokratik davranmasini,haklarina saygi gostermesini isteyeceksin,yapmayanlara cemkireceksin,ama partinde padisah oldugunu herkes bilecek,
Bunlarda utanma yok,
Bu milleti,bu ulkeyi tek basina bu duruma getiren onlar ve yonettikleri partilerdir,hemde alayi.
Bu partilerden mevcut duzenini surdurdukleri muddetce bu millete huzur ve kurtulus yoktur,
Acele bir hal caresi bulunmadigindada bu ulke cokecektir,cokme buyuk bir ivmeyle suruyor zaten. 
Lider boyle olursa,onun comezleri ve onlarin pesinden gidenlerde liderlerini aratmiyorlar,
Bu partilere dogru,durust,demokrat zihniyetin dahil olmasini engelliyor,olan varsa eninde sonunda sistem onlari tahliye ediyor.
Mesela bodrum Chp'den 2004'te mugla il genel meclisine giren Oguz Kutsi Akhan diye,mulkiyeli,bircok yerde mulki amirlik,sonrada hakimlik yapmis,emekli olmus bir partili var.
2004'ten beri her ilgenel meclisi toplantisinda,ilde Akp'lilerin her kanunsuz,usulsuzluklarina meydan vermeyen,goz actirmadigini yerel gazetelerde bas sayfada okurduk,ayri ayri partilerde olsa,tum akp muhalifi kanat tarafindan efsanelesmis herkesin Oguz abisi olmus bir adamdi,
ilgenel meclisindeki kendi partisindeki adamlar,orda vazo gibi otururlar,hicbir sey yapma,bilgi ve beceriside yoktur,onlarda bizler gibi Oguz Kutsi yi seyrederlerdi,
Akp li ilgenel mec.uyeleri bile hep hakli yuklendiginden ne kadar onu istemezlersede ona saygida kusur etmezler,abi abi diye hurmet gosterirlerdi.
Ne oldu biliyormusunuz?
Demokrat Chp de,on yoklamadan,Oguz Kutsi Akhan'i sandiga gomduler,delegeler 6nci siraya attilar,
Buna en sevinmesi gereken Akp liler dahi Chp nin bu cekememezligine hayret ettiler,
Cesaret geldi Akp lilere,bu Chp mis Mhp mis,vs.mis,hepsini teker siler bu Akp,en buyuk mucadeleyi verecek kapasitede kisileri sirf beceriksiz,egitimsiz,yeteneksiz kisilerin partilere hakim olmasi yuzunden,kendileri eliyor,
Oguz Kutsi Akhan Akp lilere 5 senedir Mugla bolgesinde fethiye marmaris bodrum ucgeninde Turizmin can damari olan bolgede bu zihniyeti tek basina bir ordu misali kan kusturmus bir adam,
Onu elediler,attilar,onun yerine hicbir ehliyeti olmayan vazolar,ev esyasi gibi adamlar secilecek,kurulacaklar koltuga,hicbir haltta yiyemiyecekler,belkide akp lilerle ortah hareket edecekler kimbilir!
Zaten 2004 te Chp den il.g.meclisine giren bir uye,istifa etmis,Akp ye gecmisti.
Liderden en comesine kadar parti tayfasi kendisinden iyi olanini partiye dahil olmasina esyanin tabiiati geregi istermi? istemez,
Peki bu parti tayfasi kendilerini tasfiye edecek kanunlaraiyonetmeliklere,kararlarin altina imza koyarmi? Koymaz.
Bu partilerin bu sekilde ulkeyi yonetemedikleri,rusvet,yolsuzluk,hortuma sebep olduklari,kendi menfaatlerini ulke menfaatlerine tercih ettikleri,kararlari milli degil,sahsi nemalanma dogrultusunda alindigi bilinmiyormu? Bilniyor.
Ulke bu sekilde batma noktasina getirildimi?Getirildi
Madem bu ulkenin en once gelen sorunu hangi parti gelirse gelsin bu zihniyetse,ve bu zihniyet vatani bolunmenin esigine getirdiyse;
Liderler,parti tayfasi ve o partilere oy verenler,bu sekilde bu hastaligin surmesine sebep olanlar,vatan haini olmuyorlarmi?
Bu yanlis surdugu muddetce,Turk milletine aptal sifatina yakistirilir,bolgede Turkiyenin en buyuk gucu olmasi hasebiyle yasamasinin sebebi dunyaca unlu ordunun basina cuval gecirilip matrakta gecilir,yipratilir,bogede mot kadar bir israil,bize muhtac olmasina ragmen bizi direk ilgilendiren bir karar verdigi zaman Turkiye basbakanina "sanami sorcam lan" der tabii olarak.
Bu milletin hicbir sey yapma cesareti yoksa,korkuyorsa,hic olmazsa bu yerel secimde oy boykotu yapsa ne olur?
Chp'li Mhp'li adaya ben oy vermem,icime sindiremem diyor ya,Mhp'lide Chp'ye ayni,ustelik sosyal demokratlarda o parti,bu parti diye ayrilmis,birbirlerini gunahlari kadar sevmeyecek duruma gelmislerse,dunyanin en fazla partisi bizim Turkiyede ise,millet bu partiler kanaliyla amip gibi bolunmusse bunda bir enayilik hissetmiyormusunuz Allahaskina?
Deniyorki bu Akp tek basina iktidar olamaz,ama olduuuu...! Padisah gibi davranamaz,ama davraniyor...!
Bu secimde bu millet onu indirir,indirmedi dahada cikardi...!
Neden?
Muhalefet amip,bolunmus cunku,
Partiler,liderler bunu bilmiyorlarmi,o kadar salaklarmi? biliyorlar,salak degil kurnazlar,ama ulke degil kendi menfaatlerinin pesinde en dogru olani yapiyorlar,hemde hep birlikte.
Buna itiraz eden,dogru degil diyen kisiler ad,soy isimleriyle bana basvursunlar,siraya koyayim onlari,ve burda sanalda veya bir yerde milletin onunde alayi ile tartismaya hazirim.
Bolunmus millet,birbirlerine hoykurmusler,cemkirmisler,onun adayina memleket yararinada olsa isbirligi yapip oy vermezlerse hic kimseye oy vermeyerek demokratik hakkini kullanip boykot yapsalar ne mahsur olacak?
Milletin yarisindan fazlasi oy kullanmazsa bir seylerin degisimi icin en azindan bir adim atilmis olmazmi?
Iktidara bu kadar isteksizlik varsa eger,isbirligi yapma yolu soyledi boyledi diye tikanmissa,Tum muhalefet oy boykotu,iste size balta,ipi kesin gitsin.
Tabii partilerin isine gelmeyecek bu,avantalari kesilecek,ama millet vatanina sahip cikarsa ne ala.
Demokratik hak degilmi bu cozum Turhan?
Sevgiler
Riyaz GUDER 
 

 

 

 

Geçtiğimiz günlerde bir toplantıda eski Cumhurbaşkanları'ndan Demirel'e ülkenin durumu hakkında ne düşündüğü sorulmuş.

Demirel de soruyu yönelten kişiye:"Bak sana bunu bir fıkrayla anlatayım da pazar neşesi olsun" demiş.
....................................

Osmanlı döneminde yolsuzlukları ile ünlü Karakuşi adında bir kadı varmış.

Bir gün Karakuşi Kadı, bir fırının önünden geçerken burnuna güzel bir koku gelmiş.
 
Vitrinde güveç içinde nar gibi kızarmış sahibini bekleyen nefis bir ördek var...

Karakuşi Kadı, fırıncıya 'Ben bunu aldım' demiş.

Kadıya itiraz edilir mi? Fırıncı hemen ördeği paket yapıp vermiş.
Az sonra ördeğin sahibi gelmiş: 'Hani bizim ördek?'

Fırıncı boynunu büküp 'Uçtu' deyince iş
kavgaya dönüşmüş. Kavga sırasında fırıncı, araya giren bir

gayrimüslim müşterinin gözünü çıkarınca korkup kaçmaya başlamış...
 
Bir duvardan atlarken, bilmeden öteki taraftaki hamile bir kadının üstüne  düşmüş.
Kadın, çocuğunu düşürdüğü için, kadının kocası da fırıncının peşine düşmüş.

Can havliyle kaçan fırıncının çarpıp devirdiği Yahudi bir vatandaş da kızıp peşlerine takılmış...
 
Sonunda duruma müdahale eden zaptiyeler hepsini yakalayarak Karakuşi Kadının karşısına çıkarmışlar.
Kadı sırayla sormuş...

Ördeğin sahibi,'Bu adam ördeğimi hiç etti' diye şikáyet etmiş.


Karakuşi Kadı, fırıncıya sormuş:

   'Ne yaptın bu adamın ördeğini?'

   Fırıncı 'Uçtu' demiş.

  Kadı, kara kaplı defterini açmış:
     Ördeğin karşısında tayyar yazılı. Tayyar Uçar' anlamına gelir.

 

 O halde  ördeğin uçması suç değil' diyerek fırıncının beraatına karar vermiş.


Gözü çıkan gayrimüslim vatandaşa sormuş...

 Onun şikáyetine de kara kaplı defterden bir madde bulmuş:

'Her kim, gayrimüslimin  iki gözünü çıkara, o müslimin tek gözü çıkarıla...'


Davacı 'Ne olacak?' diye sorunca

  Karakuşi Kadı, Şimdi' demiş,

        'Fırıncı senin öbür  gözünü de çıkaracak, biz de onun tek gözünü çıkaracağız.'
 Tabii gayrimüslim şikáyetinden hemen vazgeçmiş,


fırıncı bu davadan da beraat etmiş.
 
Çocuğunu kaybeden kadının kocasına da Karakuşi Kadı,
Tamam' demiş, 'Karını vereceksin, bu adam yerine yeni çocuk koyacak.'
 Böyle olunca adam da şikayetini anında geri almış,

fırıncı bu davadan da kurtulmuş.


Kadı dönmüş Yahudi'ye: 'Senin şikáyetin ne?'..


Yahudi ellerini açmış, 'Ne diyeyim kadı efendi' demiş, 'Adaletinle bin yaşa sen, e mi !'

Demirel bu fıkrayı anlattıktan sonra kendisini dinleyen topluluğa dönerek
 

: Ananı "öpen" kadı ise, kime şikáyet edeceksin?.. Bugün ülkedeki durum bu! ?

 


Tamamıyla yeni Windows Live Messenger ailesine katıl Buraya tıkla!




See all the ways you can stay connected to friends and family

Yeni nesil Windows Live Services'ı ücretsiz edinin. Buraya tıkla!